Terug

Volg Hart van Nederland

Man (48) opgepakt voor 'grap' met babygeluiden uit vuilcontainers

112

10 okt 2021, 12:25

De politie heeft een verdachte opgepakt in de zaak van babygeluiden die uit vuilcontainers in Zoetermeer en Rozenburg kwamen. De hulpdiensten kwamen op meerdere meldingen af, maar ter plekke bleek dat het gehuil uit speakers in de afvalbakken kwam.

Vrijdagmiddag werd er groot alarm geslagen toen er babygeluiden uit een vuilcontainer aan het Sanne van Havelteplein kwamen. De toegesnelde hulpdiensten troffen echter geen kindje aan in de afvalbak. Zaterdagochtend was het opnieuw raak in de Zuid-Hollandse stad: deze keer was er 'gehuil' te horen in een container aan de Van Stolberglaan.

De twee containers werden gronding doorzocht en beide keren trof de politie een Bluetooth-speaker aan. In het onderzoek naar de valse meldingen bleek dat er vrijdagavond ook een soortgelijk incident had plaatsgevonden in Rozenburg. Uiteindelijk leidde het spoor naar een 48-jarige man uit Zoetermeer. De verdachte is zaterdagavond aangehouden en zit nog vast.

De politie roept iedereen met klem op om niet dit soort 'grappen' uit te halen. Als er een melding wordt gedaan van een baby in een vuilcontainer rukken politie, brandweer en ambulance groots uit, aangezien het kindje in nood is. Dat kost veel mankracht, die dan niet ergens anders kan worden ingezet. "Hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn", benadrukt de politie.

Beeld: Regio15.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.