Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte Jent S. bekent 'duinmoord' Egmond aan Zee

112

17 okt 2022, 17:25

Jent S., de verdachte van de 'duinmoord' waarbij de 56-jarige Alkmaarse ober Peter Langenberg om het leven werd gebracht, heeft maandag een bekentenis afgelegd. Dat schrijft De Telegraaf. Langenberg werd op 17 april dood aangetroffen in de buurt van een homo-ontmoetingsplek in de duinen van Egmond aan Zee. Hij was naakt en had ernstige verwondingen aan zijn gezicht. Ook waren zijn rugzak en kniebrace verdwenen, zijn mobiele telefoon lag in een boekhandel even verderop.

Vijf dagen later arresteerde de politie de 30-jarige S. als verdachte, onder meer op basis van getuigenverklaringen. Ook onderzocht de politie berichtenverkeer van de verdachte, waarbij verdachte teksten werden gevonden. S. zou in de berichten onder meer over "een afrekening" hebben geschreven en "zeg mij dat je die twee tassen goed hebt gedumpt" naar iemand hebben gestuurd. Op de dag van de moord werd hij door getuigen gezien met een Jumbo-tas en de rugzak van het slachtoffer.

Bekentenis

Maandag maakte de Officier van Justitie bekend dat de verdachte tijdens de tweede pro-formazitting een bekentenis heeft afgelegd. S. heeft bekend dat hij geweld heeft uitgeoefend op het slachtoffer. Dat komt overeen met de forensische analyse, waaruit bleek dat Langenberg met een hard voorwerp is geslagen. Ook werden er sporen van verwurging aangetroffen in de hals.

Tijdens de bekentenis zaten familieleden en vrienden van het slachtoffer op de publieke tribune. Zij waren van vooraf geïnformeerd dat er tijdens de zitting meer details vrij zouden kunnen komen over wat er met het slachtoffer is gebeurd.

Over het motief van de daad is (nog) niets bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.