Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte dood Amsterdammer had mogelijk mensenvlees in koffer

112

1 mrt 2023, 14:36

De 26-jarige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 21-jarige Amsterdammer had bij zijn aanhouding in Lissabon een zak met stukken vlees en bebloede kleding in zijn bagage, meldt de Portugese politie.

De man werd maandag aangehouden tijdens de grenscontrole, toen hij met een vals Italiaans identiteitsbewijs naar Belo Horizonte in Brazilië wilde reizen. Volgens Portugese autoriteiten had hij nog andere valse identificatiedocumenten in zijn bezit.

Het dodelijke incident was afgelopen zondag in een woning aan de Vegastraat in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is "door een ernstig geweldsmisdrijf om het leven is gekomen", aldus de politie. De woning is het ouderlijk huis van het slachtoffer, waar hij zelf ook woonde. Volgens getuigen zou daar eerder op de dag ruzie zijn geweest.

Onderzoek

De verdachte, die aan zijn hand gewond was, kon aangehouden worden door samenwerking tussen de Portugese autoriteiten en de Koninklijke Marechaussee. Onderzocht wordt nog of de verwondingen verband houden met het geweld in Amsterdam. Volgens de Amsterdamse politie houdt de vondst van het vlees in Lissabon geen verband met de zaak. Het wordt nog onderzocht of het om menselijke resten gaat.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.