Terug

Volg Hart van Nederland

Vechtpartij middenin Leeuwarder wijk leidt tot meerdere gewonden

112

26 mrt 2023, 14:46

Minstens drie mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een vechtpartij in Leeuwarden. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het incident dat rond 22.45 uur plaatsvond op De Hooidollen in de Friese hoofdstad.

De politie kreeg zaterdagavond laat een melding binnen van een schietpartij in Leeuwarden. Ter plaatse troffen ze een grote groep mensen aan die met elkaar aan het vechten waren. Uiteindelijk bleek er niet te zijn geschoten, wel was er mogelijk met een vuurwapen gedreigd.

Rond kwart voor elf ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse naar de Hooidollen in Leeuwarden. Een verdachte, een man van 43, kon vrijwel meteen worden aangehouden. Een andere verdachte werd na een korte zoekactie in een tuin gevonden waar hij zich had verstopt. Deze 40-jarige man was gewond en moest naar het ziekenhuis. Twee andere personen waren ook gewond geraakt.

Wat precies de aanleiding was voor de vechtpartij en wat er is gebeurd, wordt nog onderzocht. Getuigen of mensen die meer weten, kunnen zich melden bij de politie.

Rave

In het zuiden van het land kwam het vannacht ook tot klappen toen een grote illegale rave door de politie in Maastricht werd ontbonden. Meerdere charges werden uitgevoerd:

Honderden partygangers aan de rel bij illegale rave in Maastricht
1:22
Honderden partygangers aan de rel bij illegale rave in Maastricht

Beeld: Noormannen/Track88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.