Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas: dreigementen tegen mij komen niet van boeren

Van der Plas: dreigementen tegen mij komen niet van boeren

112

29 juli 2022, 13:06

BBB-leider Caroline van der Plas zegt op Twitter niet persoonlijk bedreigd te worden door boeren. Uit welke hoek de bedreigingen wel komen, vermeldt ze niet.

"Her en der lees ik dat bedreigingen misschien wel afkomstig zijn van boeren die boos zijn omdat ik afstand neem van acties die mens omgeving in gevaar kunnen brengen", begint Van der Plas haar tweet. Hoewel ze niks mag zeggen over de aard van de bedreigingen en uit welke hoek die komen, wil ze één ding duidelijk maken: "NUL boeren hebben mij persoonlijk bedreigd."

Publieke optredens geschrapt

De politica liet donderdag weten al haar publieke optredens te schrappen, omdat zij doodsbedreigingen had gekregen. "Ik voel me niet veilig op dit moment", zei ze toen. Ze staat in contact met de beveiliging van de Tweede Kamer, die er volgens haar "bovenop zitten".

Van der Plas kreeg uit meerdere hoeken steunbetuigingen, onder meer van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en PVV-leider Geert Wilders. Ook veroordeelden meerdere politici de bedreigingen aan het adres van Van der Plas.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.