Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam vader Duits gezin gevonden na kanodrama op Veluwemeer

112

22 juli 2022, 10:14

De vader die na het fatale kano-ongeluk op het Veluwemeer spoorloos was is gevonden. Zijn lichaam is donderdagavond laat uit het water gehaald, meldt de politie vrijdag. Dat betekent dat er alleen nog gezocht wordt naar het dochtertje (5) van het Duitse gezin.

De hulpdiensten werden donderdagmiddag rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt op het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Vervolgens werd het 7-jarige meisje gevonden op een boei. Veertig minuten later werd het lichaam van haar moeder uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er werd nog tevergeefs geprobeerd om haar te reanimeren.

Zoektocht naar meisje gaat verder

Ook werd er een kano gevonden in de buurt van het eiland De Snip, beide eilanden liggen midden op het Veluwemeer. Al snel werd duidelijk dat het om een jong gezin uit Duitsland ging en dat de vader en de jongste dochter nog ergens in het water lagen. Daarop werd massale zoektocht op poten gezet, onder meer met helikopters en speciale sonarboten.

Het lichaam van de vader werd donderdagavond rond 22.00 uur aangetroffen. Bij het vallen van de duisternis werd de zoekactie gestaakt, vrijdagochtend zijn politie en de kustwacht opnieuw het Veluwemeer opgegaan op zoek naar het vermiste meisje. Er wordt vanuit gegaan dat ze niet meer in leven is.

Geen reddingsvesten

Het is nog onduidelijk hoe het Duitse gezin in de problemen is gekomen. De kustwacht neemt aan dat de ouders één kano hebben gehuurd en dat die door onbekende reden water heeft gemaakt of is omgeslagen. "Bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen", aldus een woordvoerder. De gezinsleden droegen geen reddingsvesten.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.