Terug

Volg Hart van Nederland

Verdwenen tieners uit Groningen terecht, vader niet te spreken over jeugdzorg

Verdwenen tieners uit Groningen terecht, vader niet te spreken over jeugdzorg

112

16 juni 2022, 14:03

Twee tieners die sinds dinsdag waren verdwenen uit Groningen zijn weer terecht. Dat laat de vader van de vermiste jongen weten. De lokale politie sprak van een urgente vermissing van een meisje en een jongen en riep mensen met informatie op om zich te melden.

De twee waren vertrokken uit de gesloten instelling Het Poortje. De vader van de jongen is bezorgd. "We hebben het gevoel dat hij onder groepsdruk staat", vertelt hij aan Hart van Nederland. De jongen is al vaker weggelopen. "Als hij terugkomt ontvangen we hem met open armen. Maar mijn vertrouwen in de hulpverlening is wel afgenomen."

Ook het meisje werd voor de tweede keer vermist, schrijft haar moeder op Facebook.

Bezuinigingen jeugdzorg

De vader van de jongen begint moedeloos te worden van de zorg voor zijn kind. Volgens hem heeft de jeugdzorg te kampen onder jaren van bezuinigingen. "Pak het probleem aan. Ze moeten de beveiliging opschroeven. Nu stond het hek open, en vanuit daar konden ze vertrekken", vertelt hij.

Tegelijkertijd wordt de jongen zelf ook slecht geholpen. Sinds een aantal maanden is er een voogd vanuit de William Schrikker Stichting aan hem gekoppeld waar zijn vader erg blij mee is, maar echte jeugdhulp laat op zich wachten. "De wachtlijsten zijn erg lang", verzucht de vader.

Bij vorige keren dat de jongen wegliep werd hij soms teruggevonden aan de andere kant van het land. Waar de twee zich nu bevonden is niet duidelijk.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.