Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand slaat uit azc Middelburg, brandweer schaalt op naar GRIP2

112

17 dec 2022, 08:25

In het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg in Middelburg woedt een zeer grote brand. Over het aantal gewonden kan de brandweer nog geen uitspraken doen. Enkele bewoners met rookinhalatie gezien door ambulancepersoneel.

De veiligheidsregio meldt dat de brandweer onderweg is met drie blusvoertuigen en autoladder, maar dat er ook een extra peloton brandbestrijding is gealarmeerd ter ondersteuning van de brandweerinzet.

Ontruiming

Het gaat om een uitslaande brand op de vierde verdieping van het pand. Brandweer probeert de brand met man en macht te blussen en het pand met ongeveer 280 bewoners te ontruimen.

Omdat er door de ontruiming veel bewoners op straat komen wordt opgeschaald naar GRIP2. Dat betekent dat alle bij de brand betrokken instanties centraal samenwerken en hulpacties coördineren. Met behulp van het Rode Kruis wordt nu en opvanglocatie geregeld voor de bewoners. Dat is sporthal De Sprong geworden, dat naast het azc ligt.

De rook van de brand heeft weinig invloed in de omgeving. Enkele naastgelegen woningen zijn door de brandweer geïnformeerd, zo laat de veiligheidsregio weten. Aangeraden wordt dat bij last van de rook, ramen, deuren en ventilatieroosters worden gesloten.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.