Terug

Volg Hart van Nederland

Twee Nederlandse fietsers doodgereden bij Frans kasteel

Twee Nederlandse fietsers doodgereden bij Frans kasteel

112

11 juli 2022, 12:23

Twee Nederlandse fietsers zijn omgekomen in Frankrijk. Ze werden zondagmiddag vlak bij het beroemde kasteel van Chambord dodelijk aangereden door auto. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving hierover door Franse media. Het zou gaan om een echtpaar uit Abcoude.

Volgens La Nouvelle République gebeurde de aanrijding zondag rond 14.00 uur. De Nederlanders werden in de buurt van het kasteel van Chambord geschept door een auto die van een rotonde kwam. De fietsers waren op slag dood. De wagen knalde vervolgens tegen een boom, de twee inzittenden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Buitenlandse Zaken meldt dat de dodelijke slachtoffers een 68-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Nederland zijn. Verdere details over hun identiteit zijn niet bekendgemaakt. De automobiliste is naar een hospitaal in het naburige Blois afgevoerd. De andere inzittende is levensgevaarlijk gewond per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Tours gevlogen.

'Onbegrijpelijk' ongeluk op rechte weg

Burgemeester André Joly van Chambord spreekt tegen de lokale krant van een "dramatische" gebeurtenis. Hij zegt het fatale ongeluk "onbegrijpelijk" te vinden. De aanrijding gebeurde namelijk op een rechte weg en bovendien had de automobiliste op het moment van de botsing de zon in de rug.

Hart van Nederland/ANP

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.