Terug

Volg Hart van Nederland

Trekkers worden maandag niet getolereerd op snelwegen rond Schiphol

112

1 juli 2022, 13:49

Boeren die maandag rond luchthaven Schiphol willen demonstreren, kunnen beter niet proberen de snelwegen rond de luchthaven met trekkers te blokkeren. "Een blokkade wordt niet getolereerd", zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt. Hij zegt dat er in zo'n geval wordt ingegrepen met "voertuigen van de politie en de marechaussee". Hij wijst erop dat tractoren op de snelweg sowieso niet zijn toegestaan.

Mogelijk worden de wegen rond de luchthaven afgezet en worden er alternatieve locaties aangewezen waar de boeren kunnen demonstreren. Waar dat zou gebeuren is nog niet bekend, maar het zou wel in de buurt van Schiphol zijn. "Je moet denken aan een soort Malieveld."

Demonstratie nog niet aangemeld

De woordvoerder zegt dat de demonstratie nog niet is aangemeld. "Maar we zijn voorbereid en de draaiboeken liggen klaar."

Actievoerende boeren zijn van plan maandag op veel plaatsen in het land te gaan demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. De verantwoordelijke minister, Christianne van der Wal, roept de boeren op niet aan de acties mee te doen en met de overheid in gesprek te gaan. Premier Mark Rutte zou graag een onafhankelijke bemiddelaar aan het werk zetten.

Naast de luchthaven worden ook distributiecentra van supermarkten en de haven van Rotterdam genoemd als mogelijke locaties voor een boerenblokkade.

Hart van Nederland / ANP Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.