Terug

Volg Hart van Nederland

Treinmachinist raakt gewond na aanrijding met carnavalswagen in Berghem

112

12 feb 2024, 06:56

Een treinmachinist is zondagavond laat gewond geraakt bij een aanrijding met een carnavalswagen in Berghem. De carnavalsvierder komen met de schrik vrij. Zowel de trein als de praalwagen zijn flink beschadigd geraakt. Het ongeluk ontregeld het treinverkeer op het traject.

De politie is samen met meerdere hulpdiensten snel ter plaatse. De machinist raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Andere betrokkenen raken niet gewond.

Spoor ligt bezaaid met delen praalwagen

Het gebeurde rond 23.30 uur bij de spoorovergang op de Zevenbergsenweg in de Noord-Brabantse plaats. De trein loopt flinke schade op door de knal, de voorkant van de trein in beschadigd geraakt. De praalwagen komt ook niet ongeschonden uit het ongeluk. De spoorwegovergang ligt bezaaid met planken en onderdelen van de wagen.

In de trein zaten zo'n 100 passagiers, die zijn door de hulpdiensten uit de trein gehaald. Voor hen is alternatief vervoer geregeld.

Geen treinen tot maandagmiddag

Volgens ProRail rijden er tussen Oss en Nijmegen tot maandagochtend 12.00 uur geen treinen door de aanrijding. Eerder ging NS ervan uit dat de treinen tussen Oss en Wijchen rond 04.00 uur weer konden gaan rijden, maar de herstelwerkzaamheden gaan toch een stuk langer duren dan verwacht.

De woordvoerder van ProRail legt uit dat de brokstukken van de praalwagen en de trein eerst moeten worden verwijderd, en dat daarna een plan voor reparatie van het spoor kan worden gemaakt. Hij denkt dat het de prognose van 12.00 uur optimistisch is.

Na onderzoek blijkt dat het om een duwwagen gaat. Volgens de politie wilden de carnavalsvierders de wagen over het spoor duwen. Maar eenmaal op het spoor kwam er een trein aan waardoor er niet genoeg tijd was om de carnavalswagen te redden. Degenen die op de duwwagen zaten konden allemaal wel snel genoeg wegkomen van het spoor.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.