Terug

Volg Hart van Nederland

Toypoedel Lilly 'bijna doormidden gebeten' door agressieve loslopende hond

Toypoedel Lilly 'bijna doormidden gebeten' door agressieve loslopende hond

112

20 feb 2023, 16:05

Een toypoedel is afgelopen zaterdagochtend aangevallen door een grote loslopende hond in Almere Poort. Dat vertelt haar baasje maandag aan Hart van Nederland. De grote hond zou een lichtbruine Stafford- of Pitbullachtige hond zijn. De eigenaar van de poedel vraagt mensen om informatie over wie de eigenaren van de agressieve hond zijn. "Het kan natuurlijk niet dat ze hier ongestraft mee wegkomen", aldus baasje Patrick.

Toen Patrick en zijn toypoedel Lilly een wandeling maakte ter hoogte van nieuwbouwlocatie Kreekbos langs de Poortdreef, werden ze gezien door een lichtbruine hond. Omdat de hond niet was aangelijnd, rende hij volgens Patrick in volle vaart op het kleine hondje af en pakte haar beet. De eigenaren van de agressieve hond hadden in eerste instantie moeite om hun hond in bedwang te houden, waardoor de bruine hond het kleine hondje nogmaals aanviel. Uiteindelijk zijn de eigenaren op de hond gaan liggen en kwam het kleine hondje los.

Patrick eiste vervolgens telefoonnummers van de twee mannen, maar zij weigerden dit. "De heren schreeuwden dat ik zo snel mogelijk weg moest gaan, anders zou hun hond nogmaals aanvallen", vertelt hij aan Hart van Nederland.

'Bijna doormidden gebeten'

"Onze hond is met spoed naar de dierenarts gegaan, waar bleek dat zij ernstige inwendige verwondingen had en bijna doormidden is gebeten", vertelt Patrick. De toypoedel moet nu minstens twee weken herstellen voordat de hechtingen eruit kunnen.

WAARSCHUWING: onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren.

De eigenaren van de agressieve hond zijn nog steeds spoorloos. Ondanks oproepen in verschillende Facebook- en WhatsApp-groepen in Almere, heeft Patrick nog geen concrete informatie over hen of hun hond. "Omdat er te weinig concrete aanwijzingen zijn, kan de politie niet gericht zoeken."

De politie kon geen verdere informatie over het voorval delen met Hart van Nederland. Als mensen informatie of beelden hebben kunnen zij het best contact opnemen met de politie Almere Poort via 0900-8844.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.