Terug

Volg Hart van Nederland

Toeschouwer Highland Games krijgt metalen bal tegen hoofd en overlijdt

112

7 aug 2022, 13:13

Een 65-jarige toeschouwer van de Highland Games in Geldrop is zondag overleden nadat hij tijdens het onderdeel kogelslingeren een metalen bal tegen zijn hoofd kreeg. Onder meer een traumaheli kwam ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Waar het slachtoffer zich precies bevond, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen, maar hij zat niet tussen het publiek. Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad spraken getuigen die zagen dat de man in een tuin van het kasteel Geldrop naast het terrein van de Highland Games liep toen hij werd geraakt door de bal die over de heg vloog.

Het evenement is na het ongeluk stilgelegd. De organisatie was niet bereikbaar voor een toelichting. De politie doet onderzoek naar de toedracht en heeft daarom een deel van het evenemententerrein afgezet. Ook is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Highland Games

De Highland Games vinden zondag plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop, met onderdelen als Hammer Throw, waarbij een metalen bal wordt geworpen, Stone put (stenen gooien) en Caber Toss (boomstam flippen). De Highland Games hebben hun oorsprong in Schotland.

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.