Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer straatroven door minderjarigen: 'Doe vooral aangifte'

Steeds meer straatroven door minderjarigen: 'Doe vooral aangifte'

112

23 feb 2023, 09:50

De politie maakt zich grote zorgen over het groeiend aantal minderjarigen dat op gewelddadige wijze leeftijdsgenoten berooft. Vooral 12- en 13-jarigen worden verdacht van straatroof. De buit die zij maken is vaak nietszeggend, maar de impact op de slachtoffers is des te groter. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

In het afgelopen jaar werden volgens Slachtofferhulp Nederland zeker 770 minderjarigen beroofd. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger, omdat veel jongeren afzien van het doen van aangifte. "Sociale media en het toenemende materialisme spelen hierbij vermoedelijk een rol. Bovendien zien de daders vaak niet in wat de consequenties van hun daden zijn", aldus de Haagse recherche-chef Ronald van der Sman tegen de krant.

Rol ouders

Van der Sman wijst ook op de rol van ouders in deze kwestie. "Als een 11-jarige iedere avond om twaalf uur pas thuiskomt en ouders dit toestaan, dan is het niet uitgesloten dat er iets gebeurt op straat. Want wat moet je op zo'n jonge leeftijd nog buiten doen rond die tijd?". De recherche-chef roept slachtoffers op om aangifte te doen. Dit kan volgens hem helpen om nieuwe roofpartijen te voorkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.