Terug

Volg Hart van Nederland

Toch mogelijke sporen vermoorde Gino (9) in huis verdachte

112

15 feb 2023, 14:27

Er zijn toch enkele mogelijke forensische sporen gevonden van de ontvoerde en gedode 9-jarige Gino uit Kerkrade in de woning van verdachte Donny M., zo heeft het Openbaar Ministerie woensdag gemeld tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank Maastricht. Het gaat onder meer om een DNA-spoor op het slot van een badkamerdeur. Het OM duidt dat er nog volop onderzoek moet plaatsvinden om te bepalen hoe betrouwbaar dit DNA-spoor is. Ook zijn er in de woning druppels gevonden met daarin sporen van MDMA en de werkzame stof in Kamagra (een soort Viagra).

Deze stoffen zijn ook gevonden in een vloeistof die uit de mond van Gino liep toen hij werd gevonden. Dat zou erop kunnen wijzen dat het kind heeft overgegeven, iets wat M. verklaard heeft.

Seksueel misbruikt

Tijdens de eerste zitting in de zaak vertelde de verdachte dat hij het kind heeft meegenomen naar zijn woning, hem drugs en Kamagra toediende en hem seksueel heeft misbruikt. Het kind is daarna gewurgd en gesmoord, zo is de conclusie na sectie op het lichaam van Gino.

In december werd bekend dat er toen nog geen forensisch spoor van de jongen in de woning van M. was gevonden, wat als "opmerkelijk" en "vreemd" werd geduid door het OM.

Nabestaanden

De vader en twee zussen van Gino waren aanwezig. Zij willen graag meer steun door mensen mee te nemen, maar de rechtbank vindt het risico te groot. Het Openbaar Ministerie zei dat het risico minder groot is dan de rechtbank denkt. Zo zitten veel toehoorders op de publieke tribune achter glas en kan mogelijk extra parketpolitie geregeld worden, aldus het OM.

In onderstaande video is te zien dat de emoties eerder in de rechtbank hoog opliepen bij de nabestaanden:

Emoties lopen hoog op in rechtbank bij nabestaanden Gino (9): 'Gooi die verhalen op tafel!'
1:36
Emoties lopen hoog op in rechtbank bij nabestaanden Gino (9): 'Gooi die verhalen op tafel!'

"Het is nogal wat om telkens naar deze zitting te komen om te worden geconfronteerd met het leed dat nabestaanden is aangedaan", hield het OM de rechtbank voor. De officier vroeg de rechtbank dan ook om nabestaanden in hun verzoek tegemoet te komen, bij voorkeur voor alle behandelingen, maar vooral voor de inhoudelijke zitting.

De rechtbank zegde toe er nog eens over na te denken en erover in conclaaf te gaan met de parketpolitie. De eerstvolgende zitting is op 10 mei.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.