Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen schapen en lammetjes dood door brand in Maassluis

112

1 mrt 2023, 07:00

Door brand in een schuur aan de Zuidbuurt in het Zuid-Hollandse Maassluis zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tientallen lammeren en schapen omgekomen. De brandweer heeft wel alle paarden die aanwezig waren weten te redden, aldus de veiligheidsregio.

De dieren zijn door de eigenaar uit de schuur gehaald. De eigenaar is volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond "zeer ontdaan": "Zijn schuur en alles wat erbij hoort staat in brand."

Uitslaand

Door zeer brandbaar materiaal dat aanwezig was in de schuur, zoals stro, ontwikkelde de brand zich razendsnel. De brand werd dan ook uitslaand. Om de brand te bestrijden, was de brandweer aanwezig met vier bluseenheden.

Op de video is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen:

Tientallen schapen en lammetjes dood door brand in Maassluis
0:37
Tientallen schapen en lammetjes dood door brand in Maassluis

Op de locatie worden volgens de woordvoerder activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met het agrarisch gebied. "Het wordt doorgaans druk bezocht." De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met het nablussen.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Willem Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.