Terug

Volg Hart van Nederland

Tiende verdachte aangehouden voor gewelddadige overval op waardetransport Amsterdam

Tiende verdachte aangehouden voor gewelddadige overval op waardetransport Amsterdam

112

26 apr 2022, 22:50

De politie in Frankrijk heeft een tiende verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam van een jaar geleden. Het gaat om een 36-jarige man uit Lille, meldt de politie.

Volgens de politie is de man vorige week dinsdag aangehouden door de aandacht die aan de overval is besteed in Opsporing Verzocht en het Belgische Opsporingsprogramma Faroek. Frankrijk is verzocht de verdachte over te leveren aan Nederland.

In Opsporing Verzocht was een reconstructie gemaakt van de overval bij Schöne Edelmetaal. Bij het bedrijf op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord werd een waardetransportauto van Brink's overvallen. Daarbij schoten de overvallers in de lucht met automatische wapens. Binnen werden medewerkers van het bedrijf vastgebonden.

Gedood in een weiland

De daders vluchtten met een miljoenenbuit richting het nabijgelegen dorp Broek in Waterland, achtervolgd door de politie. Een 47-jarige Franse overvaller werd uiteindelijk gedood in een weiland aldaar en zes anderen werden direct aangehouden. Daarna zijn onder andere in België en Frankrijk nog meer verdachten gearresteerd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.