Terug

Volg Hart van Nederland

Tien familieleden opgepakt voor witwassen tientallen miljoenen euro's drugsgeld

Tien familieleden opgepakt voor witwassen tientallen miljoenen euro's drugsgeld

112

28 apr 2022, 10:18

De politie heeft tien familieleden aangehouden op verdenking van ondergronds bankieren en het witwassen van tientallen miljoenen euro's aan contant geld en bitcoins. De groep zou ook een criminele organisatie vormen. Het witgewassen geld kwam vermoedelijk uit de internationale drugshandel.

De verdachten werden op 12 april opgepakt bij een grote politieactie. Er waren destijds invallen op vijftien locaties. Er werd daarbij ruim 1,4 miljoen euro contant geld in beslag genomen. Er werd voor de inval samengewerkt tussen politie, Openbaar Ministerie, Defensie en de douane.

Pand in Amsterdam-Zuidoost

De tien familieleden variëren in leeftijd van 24 tot 60 jaar oud en zijn afkomstig uit Amsterdam, Almere, Diemen en Paramaribo. Zeven van hen blijven voorlopig vastzitten. Ze opereerden volgens de politie met name vanuit een pand in Amsterdam-Zuidoost en verplaatsten grote sommen contant geld in sport- en boodschappentassen. Ook zette de familie auto's in met een verborgen ruimte.

3.000 kilo cocaïne

Het onderzoek naar de familieleden loopt sinds 2020. Eerder werden volgens de politie al "vele miljoenen euro's" onderschept die de groep verplaatste. In Purmerend werd in september 2020 vijf miljoen euro aan contant geld in beslag genomen na een uitruil van tassen. In De Kwakel (Noord-Holland) ging het een jaar later in juni om elf miljoen euro en 3.000 kilo cocaïne.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.