Terug

Volg Hart van Nederland

Tbs-medewerkster naar huis gestuurd vanwege 'onaanvaardbare' relatie met patiënt

Tbs-medewerkster naar huis gestuurd vanwege 'onaanvaardbare' relatie met patiënt

112

16 feb 2023, 18:03

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum heeft aangifte gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en bij de politie omdat een medewerkster een relatie heeft met een patient van de kliniek. Volgens de kliniek gaat het om een strafbaar feit. De medewerkster is naar huis gestuurd.

De vrouw heeft de relatie zelf gemeld, zegt de kliniek. "Hoewel wij blij zijn dat de medewerker dit zelf meldt, is zij meteen naar huis gestuurd", aldus de kliniek. "Betreffende medewerker heeft niet-integer gehandeld, de veiligheid binnen de kliniek in gevaar gebracht en het vertrouwen in haar is geschaad. Het contract met haar wordt daarom beëindigd."

Relaties zijn onaanvaardbaar

De Rooyse Wissel vindt relaties tussen medewerkers en patiënten onaanvaardbaar. Haar collega's zijn volgens de kliniek geschrokken. De Rooyse Wissel laat onderzoeken wat er precies is gebeurd.

In het contact tussen patiënten en medewerkers spelen heftige emoties vaak een rol, aldus de kliniek. "Dit mag er nooit toe leiden dat medewerkers de professionele grens tussen ‘afstand en nabijheid’ overschrijden. Als iemand de grens van afstand en nabijheid overschrijdt, is er geen sprake meer van een professionele relatie tussen medewerker en patiënt."

De kliniek kent een protocol waarin beschreven staat wat te doen als een medewerker gevoelens ontwikkelt voor een patiënt. Daarover wordt voortdurend gepraat tijdens teamoverleg en teamdagen.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.