Terug

Volg Hart van Nederland

Taghi claimt niks te maken te hebben met moord op Peter R. de Vries

112

28 okt 2022, 16:38

Ridouan Taghi heeft ontkend dat hij iets te maken heeft de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat schrijft hij in een schriftelijke getuigenverklaring. Ook de suggestie dat hij achter de bedreiging van prinses Amalia zou zitten, ontkent hij. Taghi is officieel geen verdachte maar wordt wel in verband gebracht met beide zaken.

Taghi (44) stelde de verklaring op als getuige in de strafzaak tegen zijn neef Youssef T., die als advocaat zou hebben meegewerkt aan plannen van de topcrimineel om uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught te breken. Ook zou de voormalige advocaat de boodschapper geweest zijn tussen Taghi en criminele contacten in de onderwereld.

Monster

In de verklaring klaagt Taghi ook over de negatieve beeldvorming over hem in de media. "Ik word als een soort monster neergezet", schrijft hij. Taghi wordt in de media in verband gebracht met de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Daarnaast wordt hij ook gezien als de opdrachtgever van de moorden op advocaat Derk Wiersum en op Peter R. de Vries.

Onlangs viel zijn naam ook toen bekend werd dat prinses Amalia en premier Rutte moest worden beveiligd vanwege bedreigingen. Door die bedreiging kan de prinses niet meer normaal over straat en moest ze haar Amsterdamse woning verlaten. Ze gaat alleen nog naar de universiteit voor lessen en colleges.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.