Terug

Volg Hart van Nederland

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor treinrukker in Hoorn

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor treinrukker in Hoorn

112

28 okt 2022, 15:50

Een 26-jarige man krijgt een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd voor het masturberen in een trein op het station in Hoorn. Dit deed hij in het bijzijn van jonge vrouwen. De man moet zich tijdens de proeftijd van drie jaar melden bij de reclassering en laten behandelen bij de ggz.

De man werd in juni opgepakt na meerdere meldingen van schennispleging in de trein. Hij werd door de politie herkend op basis van camerabeelden die de NS had aangeleverd. Van de zeven incidenten die in de rechtszaak werden besproken, heeft hij er volgens de rechtbank twee bekend. Van vijf andere vergelijkbare incidenten werd hij vrijgesproken.

Bewuste keuze

Op 4 juni trok de man zich af in een treincoupé in het bijzijn van twee meisjes, waarvan de jongste 11 jaar was. Ook op 16 mei 2022 heeft de man zichzelf bevredigd in het bijzijn van een jonge vrouw. Dit gebeurde allebei in een stilstaande trein op het station van Hoorn.

De verdachte vertelde de politierechter dat dit een bewuste keuze was. Door het in een stilstaande trein te doen, kon hij de trein snel verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde.

Eerder veroordeeld

De politierechter noemt het ernstige en nare feiten, waardoor de jonge vrouwen zich bang en overdonderd voelden. Een van de vrouwen durfde na het incident een periode niet meer met de trein te reizen.

Bij de strafbepaling heeft de politierechter er rekening mee gehouden dat de man eerder is veroordeeld voor aftrekken in het openbaar. Hij is hier in 2018 voor behandeld, maar in het voorjaar kwam de behoefte sterk terug.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.