Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren en sympathisanten blokkeren drie snelwegen na oproep Agractie

Boeren en sympathisanten blokkeren drie snelwegen na oproep Agractie

112

15 juli 2022, 15:27

Boeren en symphatisanten blokkeren vrijdagmiddag zeker drie snelwegen door het hele land. Het gaat om de A1 bij Barneveld, de A50 bij Epe en de A28 bij Nunspeet, melden Rijkswaterstaat en de ANWB. Inmiddels staan er lange files door de protestacties.

Agractie riep eerder op om Nederland vrijdag "een kwartier plat te leggen" uit protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. De actiegroep vroeg landgenoten daarom om 15.00 uur het werk voor vijftien minuten neer te leggen en zo "solidariteit met de boeren" te tonen. In het land zijn al weken boerenprotesten aan de gang.

Een groep boeren en symphatisanten heeft aan de oproep van Agractie gehoor gegeven door langzaam te gaan rijden op snelwegen, of door hun voertuig zelfs helemaal stil te zetten en zo de weg te blokkeren. De steunacties begonnen rond 15.00 uur op de A1 bij Barneveld, de A50 bij Epe en de A28 bij Nunspeet.

Langzaam weer aan het rijden

Door de blokkades zijn lange files ontstaan. Zo liep de vertraging op de A1 tussen Barneveld en Baarn in beide richtingen op tot ruim een uur. Ruim een kwartier na de start van de actie zag de ANWB echter dat de file ook weer afnam. "Het lijkt erop dat ze weer zijn gaan rijden", aldus een woordvoerder. "Maar het duurt een tijd voor de vertragingen afnemen."

Ook bij Rijkwaterstaat zien ze dat de wagens van de symphatisanten "heel langzaam hun weg weer vervolgen". Een woordvoerder van de verkeersdienst waarschuwt automobilisten wel dat zij nog steeds hinder kunnen ondervinden van de protesten. Hij weet dat de politie inmiddels ter plaatse is bij de actie op de A50 bij Epe.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SPS

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.