Terug

Volg Hart van Nederland

Supportersbus FC Twente bekogeld bij Deventer, chauffeur doet aangifte

Supportersbus FC Twente bekogeld bij Deventer, chauffeur doet aangifte

112

27 feb 2023, 18:02

Een supportersbus van FC Twente is zondagavond bekogeld op de A1 bij Deventer. Bij het incident vloog er een kei door de voorruit van de bus. Een tweede steen bleef in het raam vastzitten. De chauffeur heeft aangifte gedaan.

Fans van de club uit Enschede rijden naar iedere uitwedstrijd in een herkenbare rode bus. Die bus is van supportersvereniging FC Twente Denekamp. Zondagavond waren de supporters op de terugweg vanuit Eindhoven (FC Twente verloor daar met 3-1 van PSV), toen de bus werd bekogeld door een groep zwartgeklede mensen.

FC Twente speelde vorige week een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. FC Twente verloor dat duel met 2-0. In de eerste helft werd de wedstrijd stilgelegd, toen fans van de Tukkers vuurwerk en stoeltjes van het uitvak op het veld gooiden.

Het is niet bekend of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Aangifte

"Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen", schrijft de supportersvereniging op Facebook. "Maar de voorruit ligt aan puin en moet vervangen worden." De chauffeur heeft aangifte gedaan van vernieling en poging tot doodslag.

Het is overigens niet de eerste keer dat de bus wordt bekogeld. Vier jaar geleden, na de uitwedstrijd tegen TOP Oss, werd vanaf precies dezelfde locatie een stoeptegel tegen de zijkant van de bus gegooid.

Beeld: Facebook FC Twente Denekamp

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.