Terug

Volg Hart van Nederland

 Studentenvereniging Leiden doet aangifte van geweld: 'In buik geschopt'

Studentenvereniging Leiden doet aangifte van geweld: 'In buik geschopt'

112

11 nov 2023, 21:56

Bij een afdeling van de Leidse Studentenvereniging Minerva, is vorige week vrijdag fysiek geweld gebruikt. Een jonge man zou tijdens een schermutseling in zijn buik zijn geschopt. De bestuursgang meldt dat de jongen twee dagen later werd opgenomen in het ziekenhuis. Mogelijk met een gescheurde milt, meldt De Telegraaf.

"Ondanks het feit dat wij niet met zekerheid kunnen zeggen of het geweld van die dag de oorzaak is van zijn verwondingen, hebben wij besloten aangifte te doen bij de politie", aldus een intern schrijven aan de verenigingsleden van de Leidse studentenvereniging. De politie gaat het geweld onderzoeken. Ook intern wordt er onderzoek gedaan door het College van Rechtspraak en het College van Beroep.

Er is wel vaker veel te doen over gebeurtenissen binnen studentenkorpsen:

Mannen 'koppen' halfnaakte vrouwen in nieuwe video feest studentencorps
2:19
Mannen 'koppen' halfnaakte vrouwen in nieuwe video feest studentencorps

Het bestuur zegt dit soort gedrag af te keuren. "Het hoort niet plaats te vinden binnen de vereniging." Het ging volgens de brief om de inauguratie van Completa, een zogenaamd verticaal verband van de studentenvereniging. Die afdeling is per direct op non-actief gesteld.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.