Terug

Volg Hart van Nederland

Studenten met bivakmutsen bedreigen andere student op ROC Mondriaan

Studenten met bivakmutsen bedreigen andere student op ROC Mondriaan

112

21 okt 2022, 14:17

Drie studenten met capuchons en bivakmutsen zijn vrijdag een klas binnengegaan op het ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag en hebben daar een student bedreigd. De politie is direct uitgerukt. Mogelijk had een van de verdachten een mes bij zich. Er werd een scherp voorwerp gezien, maar het is niet duidelijk wat dat was.

In de ochtend was er al een "woordenwisseling" tussen studenten van de verschillende ROC-scholen op de campus Techniek en ICT aan de Tinwerf. Waar dat over ging, is onduidelijk. Even later werd de les verstoord en de student bedreigd. Daarna zijn de verdachten weer weggegaan.

Nog niemand aangehouden

De bedreigde student heeft aangifte gedaan. Ook kunnen de studenten gebruik maken van slachtofferhulp. De situatie was rond 13.00 uur weer onder controle. "Iedereen gaat opgelucht de herfstvakantie in, nazorg is beschikbaar", aldus een verklaring op de website van de school.

De politie onderzoekt de zaak. Er zijn volgens de woordvoerder nog geen aanhoudingen verricht.

Zorgelijke tendens

De grootste lokale partij Hart voor Den Haag van ex-wethouder Richard de Mos wil een spoeddebat over "jongeren die volledig dreigen te ontsporen". De Mos vindt het een zorgelijke tendens.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.