Terug

Volg Hart van Nederland

Strafrechtelijk onderzoek naar gewelddadige jongeren in Haaksbergen: 'On-Haaksbergs'

Strafrechtelijk onderzoek naar gewelddadige jongeren in Haaksbergen: 'On-Haaksbergs'

112

11 mei 2023, 14:52

De jongeren die afgelopen weekend betrokken waren bij een gevecht in Haaksbergen, worden strafrechtelijk onderzocht. Dat laat de politie weten. Van het incident worden beelden verspreid via sociale media. Ook zijn ze in gesprek met de ouders van de geweldplegers.

Na het zien van van de beelden heeft de politie direct actie ondernomen en een onderzoek ingesteld. Inmiddels lijkt het erop dat er meerdere incidenten hebben plaatsgevonden waar ook meerdere jongeren bij betrokken zijn. Omdat het om minderjarige betrokkenen gaat, is de politie terughoudend met het geven van informatie.

'On-Haaksbergs'

Burgemeester Rob Welten laat in een reactie aan de politie weten dat de gemeente de incidenten zeer serieus neemt; “Wat er is gebeurd, is on-Haaksbergs en ik deel de zorg die er in delen van onze samenleving leeft. Ik vertrouw erop -  en ook de samenleving mag erop vertrouwen - dat er zorgvuldig strafrechtelijk onderzoek plaatsvindt, waar zo nodig consequenties uit zullen volgen", aldus de burgemeester.

Verder laat Welten weten dat de gemeente zich ook inzet om de onrust weg te nemen: "We staan in goed contact met onze partners in het veld, zoals het jongerenwerk en het onderwijs. Er is een nauwe samenwerking met de scholen, het schoolmaatschappelijk werk en waar mogelijk ouders, waarbij het gezamenlijke doel is dat jongeren zo optimaal mogelijk kunnen opgroeien en we ze voor (verdere) ontsporing kunnen behoeden."

Video

Afgelopen vrijdag brak er een grote vechtpartij uit tijdens de kermis in Haaksbergen. Op de beelden die rondgaan, is te zien dat meerdere jongeren ruzie krijgen en dat er klappen worden uitgedeeld. Naar de video loopt momenteel een onderzoek. De politie roep getuigen op zich te melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.