Terug

Volg Hart van Nederland

Straatrovers terroriseren Rotterdamse tieners: 'Ze gingen heel uitgekiend te werk'

112

28 jan 2023, 21:38

Ouders van jonge kinderen in de Rotterdamse wijk Schiebroek maken zich grote zorgen over een reeks van straatroven de afgelopen maanden. Ze twijfelen of ze hun kroost nog wel alleen naar school of de sportclubs kunnen laten gaan. Verschillende jonge tieners zijn op straat beroofd van dure spullen zoals hun telefoon, airpods, jas of fiets.

Verontruste ouders en raadslid Rene Segers-Hoogendoorn, die in de wijk woont, hoopt dat politie en gemeente iets kunnen doen aan het gevoel van onveiligheid die is ontstaan. Volgens de politie gaat om vier straatroven die hebben plaatsgevonden in de laatste twee maanden. Aanhoudingen zijn er nog niet verricht en er wordt uitgegaan van meerdere daders.

De daders slaan in veel gevallen op dezelfde manier toe, door in eerste instantie de weg te vragen naar het metrostation. Een moeder vertelt anoniem: "Mijn zoon, hij is 13 jaar, fietste vanuit school naar huis. Rond 15.30 uur kwamen er twee jongens op hem af die vroegen hoe ze bij het metrostation konden komen. Het was heel uitgekiend, precies op een plek waar weinig uitzicht is. Het begon met een praatje en uiteindelijk kon hij zijn jas, telefoon, airpods en fiets afgeven. Ze zijn zelfs zo sluw geweest om met een pinnetje zijn simkaart uit de telefoon te halen."

Maatregelen

Rene Segers-Hoogendoorn, vader van vier kinderen en jeugdtrainer bij voetbalvereniging Neptunus-Schiebroek, heeft als raadslid van het CDA in Rotterdam schriftelijke vragen ingediend. "Ik hoopte op aandacht voor deze problemen en hoop van de burgemeester antwoord te krijgen of er al zicht is op wie dit zijn en of er op korte termijn al maatregelen kunnen worden genomen. Zoals bijvoorbeeld extra verlichting."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er binnen het politieteam veel aandacht is voor de locatie Schiebroek. "De wijkagenten voeren diverse preventieve acties uit en ook vinden er onzichtbare acties plaats om de mogelijke verdachten op heterdaad aan te kunnen houden. We horen het natuurlijk graag als mensen meer informatie hebben over de verdachten. Overkomt je zoiets, doe dan altijd aangifte."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.