Terug

Volg Hart van Nederland

Stille tocht voor doodgestoken snackbareigenaar in Den Haag

112

3 feb 2023, 20:59

In Den Haag is vrijdagavond een stille tocht gehouden voor de doodgestoken snackbareigenaar. Honderden mensen waren op de been met lampionnen en legden witte bloemen bij de plek waar de man vorige week om het leven kwam.

De tocht begon rond 18.30 uur bij wijkcentrum Bokkefort, waar een condoleanceregister ligt voor de man, en ging verder naar de snackbar van het slachtoffer. Onderweg stonden ook mensen langs de weg hun medeleven te betuigen.

In een toespraak van het wijkberaad, dat meehielp met de organisatie van de tocht, werd gevraagd waarom de man "slachtoffer werd van het onredelijke geweld. Hoe kan het, waarom? Er is geen antwoord te geven op die vragen." Een vertegenwoordiger van de nabestaanden bedankte iedereen voor hun komst. Ook wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Jeugd en Sport) was aanwezig

Steekpartij

De steekpartij vond vorige week vrijdag rond 21.00 uur plaats op de Doctor H.E. van Geldererf in het stadsdeel Loosduinen. Agenten troffen de zwaargewonde man (39) op straat aan. Hulp mocht toen al niet meer baten.

In de nacht hield de politie drie minderjarige verdachten aan. Het gaat om twee meisjes van vijftien jaar oud en een 17-jarige jongen. Ze worden ook verdacht van het slaan en het schoppen van het slachtoffer en zijn vrouw. Het drietal zit vast en eerder deze week werd hun voorarrest met twee weken verlengd. De aanleiding is nog "onderwerp van onderzoek", meldt het Openbaar Ministerie.

Buurtbewoners tekenen condoleance voor doodgestoken snackbareigenaar Chen
2:26
Buurtbewoners tekenen condoleance voor doodgestoken snackbareigenaar Chen

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.