Terug

Volg Hart van Nederland

Snelheidsduivels van 14 en 16 jaar oud in gestolen auto aangehouden

Snelheidsduivels van 14 en 16 jaar oud in gestolen auto aangehouden

112

19 mrt 2023, 20:46

Na een uitgebreide achtervolging heeft de politie vannacht een 14- en 16-jarige jongen gearresteerd. De jongens reden in een gestolen Franse auto en probeerden de politie af te schudden met snelheden tot wel 220 kilometer per uur.

Politieagenten kregen een melding dat een gestolen auto uit Frankrijk via de A16 Nederland binnenreed. Om de auto te onderscheppen, werd bij Breda een politieauto gepositioneerd. Niet veel later reed het bewuste voertuig op de A27 in de richting van Utrecht voorbij.

Snelheid gaat omhoog

De tieners besloten ter hoogte van Oosterhout het gaspedaal nog wat harder in te trappen en al snel reed de auto zo’n 180 kilometer per uur. Een stopteken van de politie had geen effect en ook op de blauwe lichten werd niet gereageerd.

Proberen te ontkomen

De jeugdige bestuurder en zijn jonge passagier probeerden de politie af te schudden. De jongen zweefde van links naar rechts over de snelweg. Uiteindelijk besloot de zestienjarige automobilist te stoppen op de vluchtstrook van de A28, ter hoogte van afrit Nijkerk.

De jongens zijn aangehouden, de tieners bleken allebei Frans. De gestolen auto wordt teruggebracht naar de eigenaar in Frankrijk.

Hart van Nederland/Verkeerspolitie_zwb

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.