Terug

Volg Hart van Nederland

Snelheidsduivel scheurt met 200 km/u over N340 bij Dalfsen

Snelheidsduivel scheurt met 200 km/u over N340 bij Dalfsen

112

9 juli 2022, 10:36

Een automobilist op de N340 tussen Dalfsen en Zwolle is donderdag met hoge snelheid gevlucht voor de politie. De wegpiraat reed op een gegeven ogenblik zelfs met meer dan 200 kilometer per uur over de provinciale weg, maximaal 80 is toegestaan.

De politie kreeg de wegpiraat donderdagmiddag even voor 17.00 uur in de smiezen toen de bestuurder het gaspedaal nog even flink intrapte toen het stoplicht bij een kruispunt op oranje sprong. Daarop zetten agenten de achtervolging in, maar het kostte hen veel moeite om de snelheidsduivel bij te benen.

"De snelheid bleef oplopen en alhoewel onze videoauto best de nodige pk's heeft, liep deze BMW vlot bij ons weg", schrijft de politie op Instagram. Op dashcambeelden is te zien dat de snelheid van de politieauto op een bepaald moment over de 200 kilometer per uur gaat, terwijl de auto in de verte nog sneller wegrijdt.

Bijna 100 km/u te hard

Met veel moeite lukt het de politie uiteindelijk om de bestuurder staande te houden. Uit de trajectmeting bleek dat de snelheidsduivel na correctie gemiddeld 179 kilometer per uur reed. Op de N340 geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, wat betekent dat de automobilist bijna 100 kilometer per uur te hard reed.

Het rijbewijs van de wegpiraat is door de politie ingenomen. Omdat de bestuurder meer dan twee keer zo hard reed als toegestaan zal de rechter zich binnenkort buigen over de kwestie. Die bepaalt op welke manier de automobilist gestraft zal worden: met een geldboete, een rijontzegging en/of taakstraf.

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.