Terug

Volg Hart van Nederland

Man (75) voor duizenden euro's opgelicht door slinkse fraudeur, politie deelt beelden

Man (75) voor duizenden euro's opgelicht door slinkse fraudeur, politie deelt beelden

112

27 juli 2022, 17:40

De politie is naarstig op zoek naar een jonge vrouw die zich heeft voorgedaan als een medewerker van een bank. Nadat de dader het vertrouwen van het slachtoffer - een 75-jarige man uit Schoorl - had gewonnen, haalde ze zijn bankrekening leeg. Ook werd zijn telefoon gestolen.

Het slachtoffer wordt op 17 maart van dit jaar telefonisch benaderd door de vrouw die zich voorstelt als een medewerker van een bank. In korte tijd weet de beller de man te manipuleren en te overtuigen om zijn bankpas en telefoon af te staan.

Nog dezelfde dag wordt er in het centrum van Amsterdam voor duizenden euro's van de rekening van het slachtoffer afgeschreven. De telefoon van de oudere man is ook nog steeds zoek.

Van het moment dat de dader geld ging opnemen met de pas zijn beelden gemaakt. De politie heeft die beelden nu gedeeld, om de zoektocht naar de dader op te kunnen sporen.

Signalement

Ook het signalement van de fraudeur is door de politie vrijgegeven. Het gaat om een jonge vrouw in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, ze heeft een slank postuur en een licht getinte huidskleur. Op beeldmateriaal is te zien dat ze haar donkerkleurige haar afwisselend warrig of in een knot draagt. Ze heeft lange, lichtgekleurde, nepnagels en heeft een gouden ring aan haar rechtermiddelvinger.

Op het moment dat zij met de pas van de man geld ging opnemen, droeg ze een bruine broek, een donkerkleurige trui met capuchon en een kort zwart leren jasje met epauletten. Ook droeg ze toen ze de pas kwam ophalen een zwart mondkapje.

Mensen die meer informatie hebben over deze zaak of de vrouw herkennen worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0800-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.