Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoonster durft niet te springen en verbrandt levend bij flatbrand Maassluis

Bewoonster durft niet te springen en verbrandt levend bij flatbrand Maassluis

112

21 juni 2022, 14:01

Grote verslagenheid bij bewoners van de portiekflat in Maassluis waar dinsdagochtend een felle brand uitbrak. Hun buurvrouw was naar haar balkon gevlucht, maar durfde niet naar beneden te springen. Voor hun ogen werd de vrouw verzwolgen door de vlammenzee.

Omwonenden schrikken rond 8.00 uur wakker van een harde knal. "Ik hoorde een knal, de ramen vlogen eruit en ik zag brand op mijn balkon", vertelt Ali Ballouk, de buurman van de overleden vrouw, aan Hart van Nederland. Hij denkt op dat moment nog maar één ding: naar buiten. De man waarschuwt zijn buren en vlucht daarna de portiekflat uit.

Eenmaal buiten ziet Ali dat twee appartementen volledig in brand staan. De bewoonster van een van die woningen staat op dat moment al buiten op haar balkon, vastgeklampt aan de balustrade. Haar enige uitweg uit de vlammenzee is naar beneden, en dat betekent van het balkon afspringen.

'We riepen: spring, spring!'

Voor het gebouw hebben toegesnelde buren ondertussen een laken gespannen om haar op te kunnen vangen. "Mensen zeiden tegen haar: spring, spring!", blikt Ali terug. De buurvrouw in levensgevaar durft echter niet vanaf de derde verdieping te springen. "Ze wist niet wat ze moest doen."

Johan van der Woude woont tegenover de portiekflat en ziet het tragische tafereel zich voor zijn neus afspelen. "Wij riepen nog: spring dan. Dan maar een paar benen kapot. Nou, dat durfde ze niet." Op een gegeven moment zien de omwonenden de vrouw wegzakken. "Toen was het einde oefening", vertelt Johan aangeslagen. "Triest, zeer triest."

'Gewoon tranen in je ogen'

Het raakt hem dat hij niet méér voor de ontredderde vrouw heeft kunnen doen. "Ik liep in m'n onderbroek en ik kon niets meer doen. Ik was echt helemaal stil. Gewoon tranen in je ogen om wat er gebeurt en je kunt niks doen." De vrouw overlijdt zittend op haar balkon, midden in de vlammenzee.

De andere bewoners zijn op tijd weggekomen. De brandweer heeft een kat uit een brandend appartement op de vierde etage gered en buiten aan het zuurstof gelegd. In totaal zijn twaalf woningen ontruimd. Vier huizen zijn dusdanig beschadigd geraakt dat de bewoners voorlopig niet terug kunnen keren. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.