Terug

Volg Hart van Nederland

Schoonmakers treffen lichaam vermiste vrouw aan: 'Hoe hebben ze dit over het hoofd kunnen zien?'

Schoonmakers treffen lichaam vermiste vrouw aan: 'Hoe hebben ze dit over het hoofd kunnen zien?'

112

10 mrt 2023, 13:54

Twee keer kwamen politie en brandweer langs om te kijken of de bewoonster van een flat in Heerlen nog aanwezig was, maar het zijn uiteindelijk de schoonmakers van Arno Lafleur die het lichaam van de 77-jarige mevrouw hebben gevonden: "Er zijn enorm grote fouten gemaakt door politie en brandweer."

In de twaalf jaar dat het schoonmaakbedrijf woningen ontruimt, heeft Lafleur nog nooit zoiets meegemaakt. "Hoe hebben ze dit in godsnaam over het hoofd kunnen zien?" Een aantal weken geleden werd het schoonmaakbedrijf ingezet door de gemeente om de woning van de mevrouw in Heerlen op te schonen. "Er waren meldingen van buren geweest over stank. We zijn toen met de zoon van mevrouw langs geweest om te inventariseren", laat Lafleur weten aan Hart van Nederland. Alleen kwam er geen gehoor van mevrouw, waarna ze als vermist werd opgegeven.

Over het hoofd gezien

Het schoonmaakbedrijf laat weten dat ze politie en brandweer meerdere keren het appartement binnen zijn gegaan om te kijken of ze de vrouw konden vinden. "We hadden al sterk het vermoeden dat ze niet ver weg kon zijn. De woning ligt helemaal vol met vuilniszakken en ander afval waardoor je wellicht op het eerste gezicht iemand niet kan vinden." Maar volgens Lafleur had dit niet moeten kunnen gebeuren. "Een buurman liet weten dat ze de hulpdiensten meermaals binnen hebben zien lopen, ook met witte pakken. Dit hadden ze niet over het hoofd moeten zien."

Afgelopen donderdag werd het schoonmaakbedrijf ingezet door de zoon van de flatbewoonster. "Ik had nog best wel argwaan want ik vertrouwde de situatie niet helemaal. Uiteindelijk zijn mijn zoon en een collega naar binnen gegaan." Daar troffen ze in de woonkamer het lichaam van de 77-jarige bewoonster aan. "Ze is waarschijnlijk naar voren gevallen in de vuilniszakken. Dat kan je in het voorbijgaan over het hoofd zien. Maar dit zijn fouten van politie en brandweer die niet gemaakt mochten worden. Ongelofelijk."

Natuurlijke dood

De woordvoerster van de politie zei dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. „Wij en andere hulpdiensten zijn inderdaad in haar woning geweest en hebben haar niet gevonden. We hebben nog meerdere opsporingsindicaties nagelopen waar mevrouw wel of niet zou kunnen zijn, maar dit heeft niks opgeleverd. Daarom zijn we weer terug naar de woning gegaan, maar door persoonlijke leefomstandigheden is zij niet eerder aangetroffen."

Wat zij met dat laatste precies bedoelt, wilde de woordvoerster niet toelichten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.