Terug

Volg Hart van Nederland

Scholier (17) voor ogen van zijn moeder met jachtgeweer in gezicht geschoten

Scholier (17) voor ogen van zijn moeder met jachtgeweer in gezicht geschoten

112

27 jan 2023, 11:58

Een 17-jarige jongen uit Delft werd vorig jaar in het bijzijn van zijn moeder, in zijn gezicht geschoten. Het was het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie tussen rivaliserende jongeren, dat een nieuw dieptepunt beleefde bij een school in Zoetermeer. Twee verdachten stonden donderdag voor de kinderrechter, meldt het Openbaar Ministerie.

Op de bewuste dag in mei vorig jaar loopt het slachtoffer vanuit zijn school naar de auto van zijn moeder. Het duurt niet lang voordat een 17-jarige Leidschendammer en een 18-jarige Hagenaar ook richting de auto lopen. Wanneer het slachtoffer doorheeft dat de verdachten op hem afkomen, weet hij direct dat het goed mis is. Hij wordt namelijk al langer bedreigd en is al eens eerder aangevallen. De scholier springt achterin de auto en roept tegen zijn moeder dat ze moet rijden. Een van de verdachten trekt op dat moment een mes.

De verdachte uit Den Haag probeert met het mes de autoruit te breken maar dat lukt niet, zou hij later via WhatsApp aan een vriend laten weten. De Leidschendammer besluit daarop dat het tijd is voor zwaarder geschut en trekt een jachtgeweer uit zijn broek. Hiermee schiet hij van dichtbij een schot hagel door de ruit, recht in het gezicht van het slachtoffer. Zijn moeder, die tijdens het hele drama in de auto zit, rijdt haar zoon razendsnel naar het ziekenhuis.

ID-kaart

Door het snelle handelen van zijn moeder, overleeft de jongen de schietpartij. Al verliest hij wel een deel van zijn zicht in zijn linkeroog. Het duurt niet lang voordat duidelijk wordt naar wie de politie op zoek moet. De verdachte uit Den Haag heeft namelijk zijn ID-kaart, bankpas en andere persoonlijke spullen op de parkeerplaats achtergelaten. De verdachten kunnen daardoor snel worden opgepakt. Het motief blijft nog altijd onduidelijk.

Het OM heeft tegen de Leidschendammer 20 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. Tegen de Hagenaar is 24 maanden jeugddetentie waarvan 4 voorwaardelijk geëist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.