Terug

Volg Hart van Nederland

Schipper vervolgd voor dodelijke overvaring van vrouw op Lek

112

7 mrt 2023, 12:41

Het Openbaar Ministerie gaat de schipper van een binnenvaartschip vervolgen voor een dodelijk ongeval op de Lek in de buurt van het Utrechtse Ameide in augustus vorig jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM.

Bij het ongeval werd een pleziervaartuig overvaren door het binnenvaartschip. Een vrouw kwam daardoor om het leven.

Volgens het OM hebben de schipper van het binnenvaartschip en het pleziervaartuig allebei fouten gemaakt die bijdroegen aan het ongeluk op de Lek. De schipper van het plezierjacht wordt niet vervolgd. De OM-woordvoerder legt uit dat daartoe is besloten om verschillende redenen, onder meer omdat die schipper de partner was van de omgekomen vrouw.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.