Terug

Volg Hart van Nederland

Schipper overvaren watertaxi Rotterdam geschokt: 'Minuten onder water gezeten'

112

21 juli 2022, 20:57

Ongelooflijke beelden vanuit Rotterdam donderdag, waar een watertaxi door een groot schip werd overvaren. Wonder boven wonder overleefden de inzittenden het ongeluk, al had het heel anders kunnen aflopen. De schipper is enorm geschokt, vertelt zijn baas.

"Hij heeft een flinke klap gehad, dit is niet makkelijk", aldus Daan van der Have van Watertaxi Rotterdam. "Hij maakt het fysiek goed, maar de schok is enorm." Het gaat volgens Van der Have om een zeer ervaren schipper, maar ook hij heeft nog nooit iets meegemaakt dat hierbij in de buurt kwam. "Dit is voor het eerst dat hij zoiets meemaakt in zijn carrière."

Veel vragen

Van der Have zit nog met veel vragen. Hoe het kon gebeuren, maar wonderlijker nog: dat er niemand iets ernstigs aan heeft overgehouden. "Hoe het kan dat de mensen zo lang onder water konden zijn? Dat weet ik ook niet. Het enige wat ik weet is dat ze een luchtbel in de boot hebben gehad, net als wanneer een auto te water raakt."

Dankzij die luchtbel konden de opvarenden van de taxi nog ademen, wachtend op redding. "Zo hebben ze een aantal minuten onder water gezeten", weet Van der Have van wat er met zijn schipper is gebeurd. "De watertaxi's waren er snel bij", vervolgt hij. "Daardoor was er genoeg tijd om de mensen er aan de achterkant uit te halen, voordat de taxi volliep en zonk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.