Terug

Volg Hart van Nederland

Schip omgeslagen in Rotterdam, reddingsactie gestart voor vermiste opvarende

Schip omgeslagen in Rotterdam, reddingsactie gestart voor vermiste opvarende

112

14 apr 2022, 19:38

Op de Nieuwe Waterweg in de buurt van de Maeslantkering is een schip gekapseisd. Een woordvoerder van RijnmondVeilig meldt dat een opvarende uit het water is gehaald. De persoon is goed aanspreekbaar.

Aanvankelijk zocht een duikersteam van de brandweer naar een tweede opvarende. Die duikers zijn inmiddels teruggekeerd naar de kazernes. "Momenteel wordt er door duikers van een private partij gezocht in het schip naar de vermiste persoon", zegt de woordvoerder van RijnmondVeilig. Het schip dat omsloeg is een binnenvaartschip van 40 meter. Het is nog onbekend welke lading het schip vervoerde, maar RijnmondVeilig meldt dat geen rekening wordt gehouden met gevaarlijke lading. Twee andere schepen houden het schip op dit moment stabiel waardoor voorkomen wordt dat het wegdrijft.

De woordvoerder van de veiligheidregio zei dat het binnenvaartschip op een druk gedeelte van de Nieuwe Waterweg is gekapseisd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.