Terug

Volg Hart van Nederland

Twintiger gewond bij schietpartij in parkeergarage Amsterdam, verdachte aangehouden

Twintiger gewond bij schietpartij in parkeergarage Amsterdam, verdachte aangehouden

112

17 jan 2023, 10:44

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in een parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost maandagavond laat. Daarbij raakte een twintiger uit Amsterdam gewond. Hij werd goed aanspreekbaar naar een ziekenhuis vervoerd, zo meldt de politie dinsdagochtend.

De schietpartij gebeurde rond 22.30 uur in een parkeergarage aan Hakfort. De verdachte werd daarna in de omgeving aangehouden. Of hij betrokken is bij het incident, wordt nog onderzocht, aldus de politie. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Twee jaar geleden vond bij dezelfde parkeergarage een dodelijk schietincident plaats. Een 19-jarige raakte toen zwaargewond en overleed drie dagen later in het ziekenhuis. Er werden zes verdachten aangehouden. Uiteindelijk kreeg een toen 17-jarige verdachte twintig maanden jeugddetentie en 'jeugd-tbs' opgelegd voor doodslag en wapenbezit.

ANP

Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.