Terug

Volg Hart van Nederland

Schietpartij in Bunschoten-Spakenburg heeft mogelijke link met dode Nijkerk

112

22 feb 2023, 20:46

De politie onderzoekt of er een verband is tussen een schietpartij in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg en een dode in het Gelderse Nijkerk. Mogelijk gaat het om een wraakacties.

Woensdagmiddag rond 15.30 uur werd in Bunschoten-Spakenburg iemand in zijn been geschoten. Het slachtoffer werd verpleegd door ambulancepersoneel in kogelwerende vesten en daarna gewond naar het ziekenhuis gebracht. De mogelijke schutter vluchtte richting Nijkerk en werd na een achtervolging met een politiehelikopter aangehouden.

Mogelijke wraakactie

Volgens de regionale krant De Stentor zijn er meerdere schoten gelost. De aanleiding voor de schietpartij zou onduidelijk zijn. De krant schrijft dat het slachtoffer op een fiets zat voordat hij onder vuur werd genomen.

Korte tijd na de schietpartij in Bunschoten-Spakenburg werd in Nijkerk een dode gevonden. Buurtbewoners zeggen tegen correspondenten dat het mogelijk om een wraakactie zou gaan.

Buurt geschokt

In de buurt in Nijkerk is de vondst van het lichaam en de schietpartij in Bunschoten-Spakenburg het gesprek van de avond. Volgens buurtbewoners gaat het om het stel Henk en Chery. "Ze hebben geen kinderen maar ik zag ze wel eens met de hond lopen", laat een van hen weten aan Hart van Nederland. "Ze wonen er al jaren, dit zagen we echt niet aankomen." Een collega van Henk snapt er ook niets van. "Ik ben verbaasd, ik ken hem als iemand met een hart van goud."

De politie laat weten onderzoek te doen in de zaak. Zij kunnen nog niet bevestigen dat het gaat om het stel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.