Terug

Volg Hart van Nederland

Sandra leeft ondergedoken na bedreigingen van haar ex: 'Kan mijn kinderen niet aandoen dat ze hun moeder kwijtraken'

Sandra leeft ondergedoken na bedreigingen van haar ex: 'Kan mijn kinderen niet aandoen dat ze hun moeder kwijtraken'

112

27 jan 2023, 06:11

Ze kregen twee kinderen samen en nu leeft ze uit angst voor hem op een geheim adres. Sandra* moest alles achterlaten omdat haar ex haar met de dood bedreigt, omdat hij hun breuk niet kan verteren. "Hij wilde me vijf à zes keer in mijn gezicht schieten in het bijzijn van mijn kinderen."

Luister naar Vrouwenmoord via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen.

In de Hart van Nederland-podcast Vrouwenmoord vertelt Sandra over haar turbulente relatie met haar ex en het uiteindelijke dieptepunt. Het gaat gruwelijk mis als hij haar naar het huis van een vriend lokt. Hij laat Sandra een brief lezen: “Daar stond in hoe hij mij wilde neerschieten met een 9mm (pistool, red.) en hoe hij me dood wilde maken.”

De woede komt volgens Sandra doordat ze hem op straat heeft gezet en zijn leven volgens hem heeft afgepakt. "Toen voelde ik twee handen om mijn nek, van achteren. Ik werd op de grond gegooid en hij begon op me te zitten en me te wurgen."

Zes maanden niet naar buiten 

Sandra vertelt in de podcast hoe ze haar ex uiteindelijk weet te kalmeren. Daarna vlucht ze, maar de dreiging is groot. Er wordt een melding gemaakt bij Veilig Thuis en die adviseren haar zo snel mogelijk te vertrekken. "Ik kon dus ook diezelfde dag mijn spullen inpakken. Daar begon het traject van zes maanden opvang." Ze zit ondergedoken met haar kinderen, die door de strenge maatregelen niet naar school kunnen. "We hadden een tuin om in te spelen, maar we kwamen verder nergens."

Na een half jaar in een opvang, gaat Sandra naar huis, "met allemaal veiligheidsafspraken en een straat- en contactverbod." Ze krijgt een baan en volgt traumabehandeling. Haar leven komt weer op de rit, ze is zelfs gelukkig, tot de politie haar belt met de boodschap dat ze haar ex weer hebben opgepakt. "Uw ex heeft gezegd dat hij u vijf a zes keer wil neerschieten in het bijzijn van uw kinderen", is de boodschap. 

Geen toekomst 

Opnieuw is haar leven in gevaar. Ze moet weer alles achterlaten en zit drie maanden in een nieuwe opvang. In de tussentijd helpen haar familieleden haar op een geheim adres een nieuw huis in te richten. Naar de toekomst kijken durft Sandra niet. "Ik hoop dat hij me nooit vindt."

In de vierde aflevering van Vrouwenmoord, waarin Sandra vertelt over alle doodsbedreigingen en de impact daarvan, komen ook hulpverleners van Veilig Thuis aan het woord over hoe heftig het is om hulp te vragen en in een opvang te zitten. “Als je naar buiten gaat, word je misschien alsnog neergeschoten.” Je luistert hem hieronder: 

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

*Sandra is een om veiligheidsredenen gefingeerde naam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.