Terug

Volg Hart van Nederland

Sandra H. bekent gruwelijke moord op Ichelle van de Velde

Sandra H. bekent gruwelijke moord op Ichelle van de Velde

112

20 apr 2022, 11:24

Sandra H., de verdachte in de moordzaak van 29-jarige Ichelle van de Velde, heeft toegegeven als enige betrokken te zijn geweest bij de dood van Ichelle en bij het in stukken zagen van haar lichaam. De vrouw raakte in 2020 vermist en werd later in stukken gesneden teruggevonden in Zeeland.

Woensdag stond in Middelburg een pro-forma zitting op het programma in deze zaak. Aan het begin van de zitting viel de officier van justitie direct met de deur in huis. Sandra H. heeft vorige week toegegeven dat zij verantwoordelijk is voor de dood van Ichelle en het in stukken zagen van haar lichaam. De bekentenis komt anderhalf jaar na de gebeurtenis.

Sporen in naaiatelier

Ichelle uit Oostburg verdween op 15 december 2020. Er werd meerdere keren tevergeefs naar haar gezocht. Op 9 februari 2021 werd een kennis van Ichelle aangehouden als verdachte. Zij had een winkel in dezelfde straat als waar Ichelle een naaiatelier had. Daar werden sporen gevonden van een misdrijf. Kort daarna werd het lichaam van Ichelle teruggevonden in het water bij het Zeeuwse Retranchement.

Echtgenote kreeg de schuld

Volgens de officier van justitie gaf H. eerst haar echtgenote de schuld van de moord. Zij zou zelf hebben volgehouden alleen onder dwang het lichaam hebben gedumpt. Sandra H. is zelf niet aanwezig bij de zitting, maar zal in mei verder verhoord gaan worden. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt in het najaar.

In onderstaande reportage komt Jeffrey, de broer van Ichelle, uitvoerig aan het woord. Hij vertelde Hart van Nederland zijn zus nog iedere dag te missen.

Jeffrey sluit gitzwart jaar af na moord op zus Ichelle: 'Ik mis haar, elke dag'
3:02
Jeffrey sluit gitzwart jaar af na moord op zus Ichelle: 'Ik mis haar, elke dag'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.