Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse hulpdiensten ontruimen meerdere woningen wegens instortingsgevaar

112

5 mrt 2023, 09:54

In Rotterdam zijn zondagochtend meerdere woningen halsoverkop ontruimd. Een van de gebouwen aan de 1e Middellandstraat staat volgens de brandweer op instorten. Het gebied is afgezet en al het verkeer wordt omgeleid.

Bij aankomst zagen hulpdiensten scheuren in de gevel van het pand. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat omwonenden een knal hoorde in de straat en dat dat er rook zichtbaar was. Na onderzoek van de brandweer bleek dat er geen brand was, maar dat de constructie aan het verzakken was. Mogelijk doordat de fundering van de winkel onder het pand verbouwd wordt.

Instortingsgevaar

Aan de buitenkant van de straat is niets te zien, maar het huis erachter staat bijna los van de voorgevel. Vanwege het acute instortingsgevaar zijn bewoners uit hun woning gehaald. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze voorlopig niet terugkeren. Ook niet om spullen uit de woning te halen.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.