Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdammers leven in angst door explosies en geweld: 'Ik heb vier sloten op de deur'

112

29 apr 2023, 13:15

Het aantal geweldsincidenten in Rotterdam blijft maar oplopen. Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar vonden er 48 explosies plaats, tegenover 49 in heel vorig jaar. Inwoners zijn bang. "Ik woon mijn hele leven in Rotterdam, maar de gezelligheid is weg. Ik moet oppassen met wat ik doe en zeg. Ik durf als vrouw niet meer alleen op straat te lopen", aldus een aangeslagen buurtbewoner.

Al jaren wordt Rotterdam geteisterd door tientallen explosies en geweldsincidenten per jaar. Hart van Nederland sprak met inwoners uit de getroffen wijk. Zij zijn helemaal klaar met het geweld. “Het is afgelopen jaren veel erger geworden. Ik heb wel een vermoeden waarom, maar dat zeg ik niet. Ik heb er me wel mijn gedachten over. Ik voel me niet meer veilig en daarom heb ik vier sloten op de deur", zegt een van hen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het weer mis in de havenstad. Op twee plekken in de stad werd de buurt opgeschrikt door explosies, aan de Strevelsweg en Crooswijkseweg. Het vermoeden is dat de incidenten veelal te maken hebben met de drugshandel.

Extra agenten

Inwoners verlangen dat de gemeente en anders politiek harder optreedt. "De enige politie die je hier in de buurt ziet, die maakt foto’s van autonummers en vervolgens gaan ze weer weg. Meer doen ze niet." De politie geeft aan extra agenten op straat in te zetten op de plaatsen en tijden waarop de risico’s het grootst zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.