Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdammer (88) probeerde zijn vrouw te vermoorden maar hoeft cel niet in: ‘Het is zo’n lieve man’

Rotterdammer (88) probeerde zijn vrouw te vermoorden maar hoeft cel niet in: ‘Het is zo’n lieve man’

112

8 feb 2023, 17:28

De 88-jarige Jan S. uit Rotterdam hoeft niet de gevangenis in, ondanks dat hij zijn vrouw probeerde te vermoorden. De rechtbank heeft hem een voorwaardelijke celstraf opgelegd van één jaar, zo schijft RTV Rijnmond.

Jan S. heeft veel lichamelijke pijn en zag het leven niet meer zitten. Omdat hij zijn vrouw niet alleen achter wilde laten, bedacht hij het plan om haar en daarna zichzelf te vermoorden.

In maart vorig jaar voerde S. zijn plan uit. Met een gietijzeren schoonleest sloeg hij zijn echtgenote op het achterhoofd. Vervolgens stak hij zichzelf met een mes in zijn borst. Ondanks de klap hield zijn vrouw er wonder boven wonder slechts twee scheurtjes in het hoofd aan over. Ook S. zelf overleefde de messteek.

Ik wil verder

Twee weken geleden was de zitting. De rechter gaf aan dat een celstraf op zijn plaats is bij poging tot moord. "Echter heeft de verdachte grote spijt en zijn vrouw heeft hem vergeven", aldus de rechter. De vrouw van de verdachte was ook aanwezig in de rechtszaal en sprak liefdevol over haar echtgenoot. "Ik wil gewoon verder met Jan. Het is zo’n lieve man", aldus de vrouw.

De rechter vervolgde: "De tijd dat hij in voorlopige hechtenis zat, heeft een enorme impact op zijn gezondheid gehad. Vanwege zijn hoge leeftijd en in dit bijzondere geval wordt er daarom geen celstraf opgelegd."

Ook het OM benadrukte dat het een wanhoopsdaad was geweest van de verdachte. De voorwaardelijke straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.