Terug

Volg Hart van Nederland

Rida (19) vermist in Oostenrijk, familie radeloos na hartverscheurend laatste telefoontje: "Mama, help!"

Rida (19) vermist in Oostenrijk, familie radeloos na hartverscheurend laatste telefoontje: "Mama, help!"

112

5 juni 2021, 17:27

De familie van Rida Zoundri uit Zeist weet haast niet meer wat te doen. De 19-jarige jongen is al sinds zondag 30 mei vermist in een berggebied in Oostenrijk. De lokale politie doet veel te weinig, aldus oom Hamid. Hij is nu zelf door de bergen aan het speuren, op zoek naar zijn neef.

"Rida wilde er voor zijn verjaardag even een paar dagen op uit, lekker naar Berlijn en Oostenrijk", begint Hamid zijn verhaal tegen Hart van Nederland. "Op 28 mei was hij jarig, en hij vroeg aan zijn moeder of ze zin had om mee te gaan. Maar dat lukt niet, ze moest op de andere kinderen letten."

Hartverscheurend

Omdat de moeder van Rida niet mee kon op reis, zouden ze om de paar uur beeldbellen met elkaar. Hamid: "Hij was net in Innsbruck aangekomen en toen heeft hij zijn moeder weer gebeld. Alles was toen prima. Maar drie uur later belde hij weer. Dat belletje... klonk niet goed."

"Mama help, mama help!" Met die hartverscheurende woorden begint Rida zijn telefoontje aan zijn moeder. Oom Hamid: "Hij vertelde dat hij helemaal geen gevoel meer had in zijn vingers, en pijn op de borst. We hebben hem toen gezegd dat hij snel de politie moest bellen." Daarna ging de telefoon van Rida uit, en bleef hij uit.

"Politie doet veel te weinig"

De ouders van Rida zijn ten einde raad. "Zijn vader is helemaal dichtgeslagen en zijn moeder zit alleen maar te huilen. En we verdenken hem er absoluut niet van dat hij zichzelf iets aan heeft gedaan. Hij heeft een zeer sterke emotionele band met zijn moeder, hij zou haar nóóit zoiets aandoen!" aldus Hamid.

Tekst gaat verder onder de Facebookpost:

Vanuit Nederland heeft de familie al van alles geprobeerd om Rida te vinden. Maar tot nu toe met weinig resultaat. De politie in Innsbruck doet volgens Hamid veel te weinig. "Ze zeggen dat het speuren met een helikopter met hittecamera geen zin heeft overdag. Ja, dat ben ik met ze eens. Maar ze kunnen dat toch ook in de avond doen? Iedere seconde telt voor Rida. Misschien ligt hij wel ergens met een gebroken rug! En zoiets belangrijks doen ze gewoon niet!"

Hamid ziet wel wat lichtpuntjes. "Onze oproepen of Facebook worden gelukkig heel veel gedeeld, vooral ook binnen de Marokkaanse gemeenschappen in heel Europa. Echt heel fijn dat we zo veel steun krijgen." Hij is nu zelf maar gaan zoeken naar zijn neefje in Oostenrijk. "We hebben een paar tips gekregen via de oproepen. Er zaten echt goede beschrijvingen van hem tussen, bewoners hebben hem nog gezien. Hopelijk kunnen we hem snel vinden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.