Terug

Volg Hart van Nederland

Reconstructie: zo werd Lucky zaterdag in Schiedam gearresteerd

112

25 feb 2023, 17:10

Hij werd gespot door een voorbijganger. Daarna klemgereden door de politie. Omstanders hoorden geweerschoten. Dit weten we over de arrestatie van de 49-jarige Minh Nghia V., die zaterdag na een wekenlange zoektocht werd gearresteerd.

Ruim een maand bleef Minh Nghia V., ook wel Lucky genoemd, uit handen van de politie. De 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in een winkelcentrum in Zwijndrecht kon na een tip worden aangehouden door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Hoe zag die arrestatie eruit? Dit is wat we weten op basis van politie-informatie en getuigenverklaringen aan Hart van Nederland. Het bericht wordt gedurende de dag aangevuld met de laatste informatie.

Rond het middaguur spotte een oplettende burger Lucky. Hij zat toen waarschijnlijk in een auto, een Citroën Berlingo. De voorbijganger tipte de politie, die Lucky vervolgens met auto's insloot op de Kethelbrug in Schiedam.

Bij zijn arrestatie zat hij alleen in een auto. Die werd in beslag genomen voor onderzoek.

Zo zag die arrestatie eruit:

Dit is alles wat we weten over de arrestatie van Lucky
0:53
Dit is alles wat we weten over de arrestatie van Lucky

Schiedam

Het tafereel bleef niet onopgemerkt. Buurtbewoners zagen rond 12.30 uur de brug afgezet worden door de politie met in het midden een auto waar de voortvluchtige Lucky zich in bevond.

"Er kwamen vier auto's met volle vaart de straat in rijden en er werd een auto klemgezet op de brug. Het waren geen politieauto's, maar anonieme agenten. Ik hoorde een aantal schoten en toen ik zag ik hem op de grond liggen", aldus een getuige tegen Hart van Nederland. "Later kwamen er ook gewone politieauto's naar de brug en werd alles afgezet."

Geweerschot

Vooral in het naastgelegen appartementencomplex hebben veel mensen de aanhouding meegemaakt. "Het was net na de middag toen ik iets van een geweerschot hoorde. Ik dacht eerst nog dat het kinderen met vuurwerk waren en toen ik ging naar mijn balkon om te kijken wat het was", vertelt een buurtbewoner.

De politie bevestigt dat er inderdaad geschoten is: op de banden van de auto om te voorkomen dat deze zou wegrijden.

"Er is gewoon een persoon geweest in Schiedam die hem heeft gezien en direct daarna de politie heeft gebeld", vertelt de politie in onderstaande video:

Politie vertelt over arrestatie Lucky
1:02
Politie vertelt over arrestatie Lucky

Het leek op een geplande actie, de actie ging namelijk heel snel, zegt hij. "Ik zag hem op de grond liggen met vijf agenten eromheen, ze namen hem mee en daarna vertrok iedereen weer", aldus een ooggetuige.

Minh Nghia V. was sinds de schietpartij van 21 januari op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

Familie is hevig ontroerd

Zij lieten zaterdagmiddag weten opgelucht en hevig ontroerd te zijn.

Eerder maakte het Openbaar Ministerie bekend een beloning uit te loven van 30.000 euro voor de tip die zou leiden tot Lucky's aanhouding. Het OM laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld. "Dit moet nog goed worden uitgezocht", zegt een woordvoerder. Bij het toekennen van tipgeld komen volgens hem "heel veel aspecten kijken".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.