Terug

Volg Hart van Nederland

Rechtbank heropent onderzoek plofkraakverdachten na oppakken verdachte

Rechtbank heropent onderzoek plofkraakverdachten na oppakken verdachte

112

30 mrt 2023, 15:18

De rechtbank in Utrecht heropent het onderzoek naar de betrokkenheid van zes Nederlandse verdachten bij plofkraken in 2020 en 2021 in Duitsland. Een 22-jarige man uit Den Bosch was voortvluchtig, maar is vorige week aangehouden. Hij had belastende dingen over andere verdachten verteld, maar kon daar niet nader over aan de tand worden gevoeld.

"Nu de man alsnog is opgepakt, kan de rechtbank niet anders dan het onderzoek te heropenen om hem alsnog te horen", schrijft de rechtbank op hun website. Aanvankelijk zou vrijdag de uitspraak in de zaak volgen, maar nu wordt de man uit Den Bosch die dag gehoord als getuige in de zaken van de andere verdachten. Hij was in augustus vorig jaar gevlucht en sindsdien niet meer door de politie gezien. Na een lange achtervolging werd hij vorige week opgepakt.

Tot zes jaar cel

"De rechtbank realiseert zich dat de verdachten hadden gehoopt op een afronding van de zaak, maar het onderzoek is met het niet horen van de man onvolledig geweest." Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank nu uitspraak zal doen.

De groep wordt verdacht van het plegen en voorbereiden van plofkraken, waaronder in het Duitse Wachtendonk in augustus 2020. Het gaat om vijf mannen van begin twintig uit Utrecht en een 31-jarige vrouw uit Den Bosch. Tegen de verdachten zijn straffen tot zes jaar cel geëist.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.