Terug

Volg Hart van Nederland

Psychiatrisch onderzoek nodig voor ontsnapte tbs’er die in Soest vrouw neerstak

Psychiatrisch onderzoek nodig voor ontsnapte tbs’er die in Soest vrouw neerstak

112

7 mrt 2023, 13:35

Tbs'er Kendrick M., die ervan verdacht wordt een vrouw neer te hebben gestoken in Soest na een ontsnapping uit de Pompekliniek in Nijmegen, zal een onderzoek van een psycholoog en een psychiater ondergaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt in de rechtbank in Utrecht.

De verdachte, nu 32 jaar oud, wist eind november tijdens een begeleid verlof te ontsnappen. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag nadat hij de vrouw uit Soest, op dezelfde dag van zijn ontsnapping, meerdere keren had gestoken. De moordpoging bestond volgens de officier van justitie uit het dichtknijpen van haar keel, het meesleuren aan haar haren, stompen en steken in haar in buik, rug en zij.

De verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd en zijn advocaat noemt het "verbazingwekkend" dat het zo lang moet duren voordat hij wordt verhoord. De officier van justitie noemt dat echter logisch. Het rechercheteam heeft volgens haar eerst alles willen uitzoeken voordat de verdachte wordt verhoord.

Aangehouden door speciaal opsporingsteam

Na het steekincident in Soest werd de man in Bergschenhoek bij Rotterdam aangehouden door een speciaal opsporingsteam van de politie. Drie personen uit Bergschenhoek zouden M. hebben geholpen met ontsnappen. Een van hen, een 16-jarige jongen, zit nog vast en zal dinsdagmiddag voor de kinderrechter verschijnen.

De volgende zitting in de zaak van M. is op 23 mei en zal een korte regiezitting zijn waarbij de verdediging onderzoekswensen kan indienen. Kendrick M. zat sinds 2018 vast voor doodslag en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd nadat hij een vrouw in Rotterdam om het leven bracht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.