Terug

Volg Hart van Nederland

Keeperklapper herinnert zich niets van aanvallen doelman Sevilla: 'Weet niet wat me bezielde'

Keeperklapper herinnert zich niets van aanvallen doelman Sevilla: 'Weet niet wat me bezielde'

112

8 mrt 2023, 10:35

De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond 23 februari tijdens de voetbalwedstrijd PSV - Sevilla de doelman van de Spaanse club aanviel, zegt zich niets te kunnen herinneren van het hele voorval. Door de rechter in Den Bosch is hij woensdagochtend veroordeeld tot een celstraf van drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De officier van justitie had eerder op de dag dezelfde straf geëist.

De officier van justitie ging er met gestrekt been in: "Het handelen van de verdachte heeft niets met voetbal te maken of met liefde voor je club" zei de officier van justitie tijdens de snelrechtzitting. "Wat een leuke voetbalavond moest zijn, werd ontsierd door zijn gedrag."

'Had niets met voetbal te maken'

De aanhanger van PSV rende in de slotfase van de Europa Leaguewedstrijd het veld op en ging op doelman Marko Dmitrovic. "Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan. Voordat ik het wist lag ik op de grond en werd ik meegenomen door de beveiligers", vertelde Dylano K. Hij zegt zich de vuistslag niet te kunnen herinneren.

"U gaat met een dronken kop fors onder invloed het veld op", aldus de politierechter. "Het is volstrekt respectloos tegenover de speler, de voetbalclub en de echte supporters van PSV. U noemt zich voetbalfan. Maar dit heeft niets met voetbal te maken."

Bekijk hieronder de beelden nog een keer:

Overtreden gebiedsverbod

Dylano K. stond terecht voor mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat eerder door de gemeente Eindhoven was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg de Limburger al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden. K. wilde de rechter niet vertellen hoe hij het stadionverbod wist te omzeilen.

De officier had naast de celstraf ook een nieuw gebiedsverbod geëist voor de omgeving van het stadion van twee jaar, tijdens wedstrijden en eventuele huldigingen van de Brabantse club. Ook met die straf ging de rechter mee.

Te veel gedronken

Na zijn arrestatie bleek dat de man te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6. De verdachte erkent bij de politierechter dat hij veel bier had gedronken. "Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde." K. zegt "superveel spijt" te hebben.

De (cel)straf is niet het enige probleem voor de verdachte. K. is door zijn werkgever ontslagen en hij is ook uit de supportersgroep van PSV gezet.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.