Terug

Volg Hart van Nederland

PowNed-belager Ameland tijdens Sunneklaas weer vrij, blijft verdachte

112

15 dec 2023, 20:47

De 31-jarige Amelander die donderdag was opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij incidenten rond het zogeheten sunneklaasfeest op 5 december, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Mogelijk worden meer mensen aangehouden, zo stelt het OM.

Op die 5e december werden op Ameland medewerkers van omroep PowNed belaagd. Het onderzoek naar de incidenten is nog bezig, aldus het OM. Daarbij wordt onderzoek gedaan naar zowel de auto van de verdachte als de auto van de medewerkers van PowNed.

Sunneklaas

Het sunneklaasfeest is een lokale viering van het sinterklaasfeest. Mensen verkleden zich en dragen maskers. De cameraploeg van PowNed was op het eiland om verslag te doen van de lokale viering van Sinterklaas, waarbij buitenstaanders in principe niet welkom zijn. Bij de poging verslag te doen werden de journalisten belaagd en zou een auto zijn beschadigd.

Volgens traditiedeskundige Ineke Strouken is Sunneklaas een heel onschuldig feest:

Sunneklaas ontrafeld: 'Het is een heel onschuldig feest'
2:09
Sunneklaas ontrafeld: 'Het is een heel onschuldig feest'

Aangiftes

Zowel de journalisten van PowNed als inwoners van Ameland hebben inmiddels aangifte gedaan, zei de politie Noord-Nederland. Het zou gaan om één tot twee aangiften van zowel de omroep als de eilanders. Over de aard van de aangiften kon de politie nog niets zeggen.

Wel deelde de woordvoerder dat het onderzoek inmiddels wordt gedaan door de recherche. Dit omdat het volgens de politie een "heftig incident" is geweest dat "zorgvuldig en op de juiste manier" onderzocht moet worden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.